Morsom skattejakt med Clooger-app

dino.mulaosmanovic@olavthon.no Nyheter

Ny og spennende aktivitet som engasjerer kundene på senteret ditt. Clooger er en teknologi som ligner på Pokemon Go, men i stedet for å jakte på små figurer jakter man på tilbud, gavekort og produkter. Clooger inneholder en spillmekanikk (gamification) og lastes ned som en app på mobilen.

Når appen åpnes får man opp et kart over området man befinner seg i. En radar indikerer retningen skatten ligger i slik at man kan bevege seg nær nok til å fange den.

Det er opp til annonsøren å definere hva man skal fange. For et kjøpesenter vil tilbud, gavekort og gratisprodukter være aktuelle skatter, men kun kreativiteten setter grenser.

Når man har fanget en skatt har man tre valg:

  1. Gå til butikken og benytte eller løse ut skatten
  2. Gi bort skatten til noen andre som har Clooger-appen
  3. Slette det

Kjernen i spillet er den fysiske tilstedeværelsen, altså at man må være der hvor skattene er lagt ut. Erfaringen med Pokemon Go viser at denne form for jakt trigger konkurranseinstinktet og engasjerer en stor gruppe mennesker.

Det vil være naturlig å legge Clooger-skattejakten inn som en aktivitet i forbindelse med for eksempel Prisfest, Black Friday, jul, åpningskampanjer etc. Informasjon om Clooger formidles da gjennom vanlig markedskommunikasjon og på SMS til kundeklubbmedlemmer, og følges opp i sosiale medier for å engasjere og opprettholde oppmerksomheten. Det er naturligvis viktig å få så mange som mulig til å laste ned Clooger-appen.

Hvordan fungerer Clooger-teknologien for deg som er annonsør?

Først og fremst må du ha noe å tilby; rabatter, gavekort, produkter e.l. Produktet eller fordelen må være interessant for målgruppen du ønsker å treffe.

Hver skatt må ha et bilde (støtte for video kommer) og en tekst, og man må velge hvor mange skatter som skal bli funnet. Man definerer så et geografisk område skattene skal fordeles innenfor, for eksempel i og rundt kjøpesenteret. Men man kan også velge å plassere ut skatter andre relevante steder, for eksempel langs en vei som fører til senteret.

Clooger har en lisens for tilgang til løsningen, og kostnadene som påløper er avhengig av hvor mange skatter som legges ut.